Sunday, February 7, 2010

Kehebatan dan kebijaksanaan Yahudi

Propaganda Yahudi

Kehebatan dan kebijaksanaan Yahudi
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Kata-katanya ini adalah bertepatan dengan hadis Rasullulah:

"Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu.. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil."


Antara 'barangan mereka' yang telah dijadikan ikutan oleh kebanyakan dari kita.


1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam. tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut kafir ke nak ikut nabi kita? Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sbb hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. so kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini.

2. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi dit tangan mereka.

3. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.

4. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.

5. Para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat, contohnya coke dan maggi. Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi). Dan para Melayu kita juga yang ketagih minum.

6. Untuk pengetahuan, para kafir agen dajjal ni gak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sbb dalam soya ada hormon estrogen yang sama dgn estrogen kat wanita. pastu soya ada phytic acd yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.

Memeluk Islam : Makluman dan Sebaran

SEBAGAIMANA dilaporkan dalam kebanyakan media massa dan portal-portal, perbicaaraan yang melibatkan mualaf Muhammad Riduan Abdullah telah berlangsung di Mahkamah Tinggi Ipoh kelmarin. Muhammad Riduan yang telah memeluk Islam Mac 2009 yang lalu Meskipun telah memperolehi perintah penjagaan ketiga-tiga orang anaknya dari Mahkamah Tinggi Syariah Ipoh tetap hadir demi menghormati system perundangan Negara. Di sebalik perolehan hak penjagaan di sisi mahkamah syariah, beliau juga kini berhadapan dengan tuntutan yang sama yang dibuat oleh isterinya Indira Gandi.Berikutan dengan perbicaraan kelmarin, pelbagai laporan media telah dikeluarkan. Saya selaku peguam yang membantu Muhammad Riduan Abdullah ingin mengambil kesempatan yang ada bagi membetulkan beberapa fakta yang telah disiarkan oleh media-media sejak kelmarin.Kehadiran Muhammad Riduan bersama anak bongsunya selain menjawab tuntutan terhadapnya, adalah bertujuan membantu mahkamah dalam menilai keadaan anak bongsunya yang kini berumur setahun Sembilan bulan.


Sebagaimana yang telah dihujahkan oleh pasukan peguam Muhammad Riduan, mahkamah sivil tidak mempunyai bidangkuasa untuk membicarakan kes tersebut bilamana pihak-pihak yang terlibat adalah beragama Islam.


Meskipun Mahkamah Persekutuan dalam kes Subashini memutuskan mahkamah sivil mempunyai budibicara walaupun pihak-pihak yang terlibat beragama Islam, ianya tidak terpakai dalam kes yang sedang dibicarakan.


Ini disebabkan dalam kes Subashini, ia membabitkan permohonan cerai yang mana tidak berlaku dalam fakta kes yang dihadapi oleh Muhammad Riduan.


Mahkamah Persekutuan dalam kes Subashini juga tidak sekali-kali meutuskan bahawa Mahkamah sivil berhak mengenepikan keputusan yang dibuat oleh Mahkamah Syaariah. Justeru, perintah yang dikeluarkan oleh mahkamah syariah Ipoh yang memberi hak jagaan kepada Muhammad Riduan mempunyai kuatkuasa di sisi undang-undang Negara sekaligus tidak boleh dikesampingkan.


Kami juga menghujahkan bahawa isteri Muhammad Riduan seharusnya hadir ke mahkamah syariah bagi menjawab permohonan yang dikemukakan oleh Muhammad Riduan.


Undang-undang Islam yang berkuatkuasa di Perak seharusnya dimanfaatkan oleh beliau bagi tujuan membantah permohonan hak penjagaan yang dikemukakan oleh Muhammad Riduan terhadap beliau. Beberapa peruntukan undang-undang yang relevan termasuklah undang-undang berikut:


I ENAKMEN PENTADBIRAN AGAMA ISLAM (PERAK) 2004, Seksyen 50.

II ENAKMEN KELUARGA ISLAM (PERAK) 2004. Seksyen 4, Seksyen 76.

III ENAKMEN KETERANGAN MAHKAMAH SYARIAH (PERAK) 2004, Seksyen 2.Terdapat juga media yang melaporkan bahawa anak bongsu kepada pasangan tersebut memanggil-manggil ibunya semasa pertemuan keluarga.


Saya dan peguam-peguam yang mewakili kedua-dua belah pihak menyaksikan komunikasi antara beliau dan isterinya berlangsung dalam bahasa tamil. Difahamkan oleh Muhammad Riduan apa yang dikatakan oleh anak bongsu mereka ialah "nana nana" yang bermakna tidak mahu. Ia berlaku bilamana isteri Muhammad Riduan cuba mendekati anak bongsu mereka.


Muhammad Riduan juga telah menyerahkan wang sebanyak RM1500.00 kepada anak sulung mereka Tevi Dasiny atau Umu Habibah bagi digunakan untuk manfaat mereka dua beradik yang tinggal bersama Indira Gandi.


Saya penuh harap agar isu yang melingkungi keluarga Muhammad Riduan ini tidak dijadikan kesempatan untuk menangguk di air yang keruh oleh mana-mana pihak.


Apa yang dilalui oleh keluarga ini merupakan warna-warna dalam hidup masyarakat majmuk dan harus diharmonikan dengan semangat perpaduan serta kefahaman yang mencukupi.


Isu keluarga sememangnya mudah membangkitkan emosi yang pelbagai. Apatah lagi bilamana ia diiringi dengan persoalan-persoalan berkaitan agama.


Bersama-sama ini juga saya sertakan beberapa laporan media untuk rujukan:


Keputusan hak penjagaan anak Indira pada 3 Februari

Conversion custody tussle outcome on Feb 3

Teacher in custody battle briefly reunited with daughterMarilah kita bersama-sama menghulurkan rasa prihatin kita kepada keluarga yang sedang dilanda ujian ini. – 8 Safar 1431H


Sumber daripada : http://bprihatin.blogspot.com/
Tetuan Faizal Yusof & Co, (Peguambela & Peguamcara), 2714-F, Tingkat 1, Bangunan Koop Kemas, Jalan Kuala Krai (Hadapan JKR), 15050 Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.

*Semoga ada yang terbaik dari Allah SWT.
 

Designed by Simply Fabulous Blogger Templates